Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Kurs og forelesninger 

Forelesningen "Trygg i eget uttrykk"

Foreleser; Marion Arntzen

I forelesningen tegner hun et bilde av menneskene bak alle begrepene. Her bruker hun sine erfaringer fra møtene med hundrevis av mennesker, lange samtaler og som ledsager til lege og Rikshospitalet. Hun har fokus på mangfold, menneskeverd og ethvert menneskes rett til å definere seg selv.
Hun holder også fordrag sammen med mennesker som opplever kjønnsinkongruens og har gjennomgått kjønnsbekreftende behandling.
Marion er ansatt i «Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk». Tidligere var hun innehaver av virksomheten Stensveen Ressurssenter AS som siden 1996 har vært et fristed for mennesker som bryter med kjønnsnormen.

Marion er en aktiv og etterspurt foredrags- og kursholder med forelesningen/kurset «Trygg i eget uttrykk» og «Prinsesse Ivar».
Hun har blant annet holdt foredrag for sexologistudentene ved Universitetet i Agder, sykepleierstudentene ved NTNU Gjøvik, på høyskoler, i grunnskolen, for helsepersonell, barnehageansatte, asylmottak, ulike organisasjoner og foreninger.

Våren 2010 ble Stensveen Ressurssenter profilert gjennom TV serien «Jentene på Toten». Hun deltok også i TV serien «Født i feil kropp» som ble sendt høsten 2014. Marion har skrevet bøkene «Mann er da kvinne», «De usynlige kjønn», «Så falt brikkene på plass» og «Prinsesse Ivar».
Etter hvert har virksomhetens kontaktflate vokst til å omfatte alle mennesker som bryter med kjønnsnormen og/eller opplever kjønnsinkongruens/kjønnsdysfori.

Forelesningen tilpasses målgruppe, tid og innhold.
For informasjon og bestilling; kontakt oss på trygg@stensveen.no,
Ring Marion på 911 27 454 eller Harald på 976 89 283.

Kurset "Prinsesse Ivar"

Ivar kan ikke være prinsesse, for han er gutt!

Det finnes et kjønnsmangfold blant barn som ikke gjenspeiles i det rosa og blå skillet som preger dagens oppvekst. Enkelte barn er født med en kropp som ikke stemmer med kjønnsidentiteten deres. Noen har guttekropp og føler seg som jente, andre har jentekropp og føler seg som gutt. Mange har et greit forhold til kroppen sin, men sliter med forventningene andre har til dem som gutt eller jente.

Ingen er bare det du ser

Alle barn er en del av kjønnsmangfoldet. I følge rammeplanen skal barnehagen fremme likestilling og likeverd, uavhengig av blant annet kjønn, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Selv om alle er en del av kjønnsmangfoldet, er det de som skiller seg ut fra flertallet som gjør oss oppmerksomme på at det finnes et mangfold. De barna som skiller seg ut er ekstra sårbare i oppveksten. Samtidig som kurset gir deg kunnskap om de barna som er mest sårbare, viser det også hvorfor kjønnsperspektivet er viktig i møte med alle barn.

Refleksjon og praktiske verktøy

Kurset bygger på boka Prinsesse Ivar – om barn og kjønnsidentitet. Det blir en lett tilgjengelig og variert innføring i hvordan kjønnsmangfoldet kan ses og ivaretas i pedagogisk praksis. Hvordan snakke med barn, kolleger og foreldre om dette? Kursholderne presenterer konkrete eksempler på hvordan vi kan tenke kjønnsperspektivet inn i blant annet leseaktiviteter, utkledningstøy, utelek og karneval. Kurset er variert, med fortellinger, erfaringer fra barn og foreldre som bryter med kjønnsnormer, film, refleksjon og dialog.

Om kursholderne

Marion Arntzen har siden 1996 drevet lavterskeltilbud for mennesker med utfordringer knyttet til kjønnsidentitet og deres pårørende. I Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk, tilbyr hun samtaler, forelesninger og kurs for enkeltpersoner og fagfolk i ulike sektorer. Marion Arntzen sto bak NRK-dokumentaren Jentene på Toten og har skrevet flere bøker med tema kjønnsidentitet.
Mona Renolen har mastergrad fra senter for kjønnsforskning ved NTNU. Hun har jobbet med fagområdene oppvekst, kjønn og likestilling innen forvaltning og forskning, og i praksisfeltet. Mona sitter i styret for Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk.

Sammen har Marion og Mona skrevet boka Prinsesse Ivar. Boka som er skrevet som en del av samarbeidet og engasjementet de har i Stiftelsen Stensveen - trygg i eget uttrykk.

Ønsker dere kurs om dette temaet? Faglig innhold, form og tidsramme kan skreddersys for ulike målgrupper.

Ta kontakt, vi tilpasser gjerne i samarbeid med dere! Pris på forespørsel.


 

Inspirasjonsforelesningen "Från Man til människa"

Claes Schmidt/Sara Lund, "Från man til människa"

Vi formidler forelesningene til Sara. De må oppleves. MEN vil du vite mere om hva det går ut på vil Saras hjemmesider fortelle mere om dette. www.saraclaes.se
Noen stikkord kan være:
- motivasjon og tankevekker
- fordommer og vanetenking
- mangfoldsarbeid; like barn leker best  - ulike barn skaper nye leker

 
Forelesningene tilpasses i innhold og tid og passer derfor i alle sammenhenger og virksomheter:
- private foretak
- offentlig sektor
- organisasjoner med store homogene grupper
- videregående skoler; alle ansatte og elever 

Cocktail

Bilde av 687415_600_600[1]

"Från man til människa"

En inspirerande och underhållande föreläsning om hur normer och värderingar styr vårt liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Du kommer att få många aha-upplevelser och du kommer att skratta åt dina egna fördomar. Du kommer att tänka tankar du aldrig tänkt och ställa frågor du aldrig vågat fråga.
I bästa fall blir du av med dina fördomar - i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt! Claes Schmidt, marknadschef på nöjes- och konferensanläggningen Slagthuset i Malmö blev känd som Sara Lund över hela landet när han "kom ut" som transvestit hösten 2003.

For informasjon og bestilling; kontakt oss på trygg@stensveen.no,
eller ring Harald på 976 89 283.

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn