Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Media

Norske Kirkeakademiers brobyggerpris 2021

Stiftelsen Stensveen - trygg i eget uttrykk har fått Norske Kirkeakademiers brobyggerpris for 2021. Prisen ble tildelt under Olavsfest i Trondheim 29. juli 2021. Her kan du se og høre talene til styreleder i Norske Kirkeakademier, Kjell Y Riise og Marion Arntzen for Stiftelsen Stensveen.

     

Mere informasjon om Brobyggerprisen og talene i tekst er også tilgjengelig her.

Brobyggerprisen 2021

Her kan du lese talene


09.09.2020 feiret Tonje Lygre, 69 år gammel, sin navnedag her på Stiftelsen Stensveen.

Festen ble holdt i hagen vår der den viste seg fra sin beste side i varme høstfarger og passe varmt i vær. Familie og venner var samlet rundt bordet i oppvarmet partytelt i hagen. I enden av bordet var det pyntet med blomster lys og frukt, noe som satte en spiss på høytideligheten. Musikk, tale og dikt fylte hele rommet, det er sterkt når noen i voksen alder endelig lever i takt med den en er. Tonje har i hele sitt liv skjult sin kjønnsdysfori. Nå er hun den hun alltid har følt seg som og gleden for livet var synlig der hun satt som hedersgjest ved siden av sin sønn og svigerdatter, smilet avslørte gleden.


7. oktober 2019, NRK, Norge Nå, sendte direkte fra Stiftelsen Stensveen. Se sendingen her.


Til minne om Kim Friele

 

Nå.

Et meget lite ord.

Nå.

Likevel rommer det hele evigheten.

Hans Børli

 

Takk til Kim Friele som gav så mange NÅ øyeblikk til de som ikke våger, ikke tør, er redd for avvisning, har frykt for ikke å bli elsket.

Dine ord som du lot runge i media og til alle som ville og ikke ville høre, i de NÅ øyeblikkene har du hjulpet mange til å tro på kjærligheten til seg selv og andre.

Kim Frieles benk i Bergen     

 Kim Frieles benk i Bergen               Kim Friele              Marion Arntzen, Bård Stensli og Kim Friele

 

To av bildene er fra fredag 14. juni 2019 på politihuset, Grønland. Der holdt politiet et arrangement hvor de ber homofile om unnskyldning. Kim Friele holdt foredrag.

 

- Det burde kanskje kommet en erkjennelse før, men når den nå kommer er det helt fantastisk, sier politioverbetjent Bård Stensli, som i mange år har stått på for homofiles rettigheter.

Nedlastning: TilminneomKimFriele.docx


Gaver og oppmerksomhet 2019

I stiftelsens første driftsår har vi mottatt oppmerksomhet/heder og pengegaver fra flere.

Nytelsesfestivalen i Grimstad, kr. 30000. Innlandets Humanistpris, kr. 20000. Coop Innlandets Oppmerksomhetspris, kr. 10000. Gave fra Losje Etain på Gjøvik, kr. 5000. Vi har også fått noen private gaver.

Vi setter umåtelig stor pris på dette og takker alle bidragsyterne. Stiftelsen drives foreløpig med beskjeden støtte, derfor er disse gavene og den positive oppmerksomheten av stor betydning. 


Stiftelsen Stensveen på Norge Nå 7. oktober 2019

Vi vil takke for all positiv oppmerksomhet i forbindelse med Norge Nå sendingen mandag 7.oktober 2019.

Programmet kan sees på NRK Nett TV. Du finner programmet her.


Ny bok fra Marion Arntzen og Kari Kahrs

flyer 1.1  flyer 2.1

Juletreff 2014

For 15. gang inviterte vi til juletreff. Opplegget var tradisjonelt og fulgte rammene vi har lagt gjennom de siste årene. Gudstjenesten er en musikalsk opplevelse som alle kan ha glede av. Lørdagskvelden med mingling i lobbybaren med derpå følgende julebuffet i Mustadsalen begynner å bli kjent. Under og etter maten spilte Glenn Gulli med band fra sin siste CD "Takk for følget". Under minglingen tok vi et offisielt gruppebilde som er gjengitt her. Neste juletreff blir 19. - 22. november 2015.

 Offisielt bilde 2014

Juletreff 2013

Vårt 14. juletreff er over. "Strandhotellet" på Gjøvik var en flott ramme nok en gang.
Lørdag var vi over 40 i kirken til en fin gudstjeneste og flott musikalsk opplevelse med mange dyktige musikere. Lørdag kveld ble julebordet avviklet med 50 til bords. Under minglingen tok vi et offisielt gruppebilde som er gjengitt her. 

Offisielt bilde

 

Extramidler til HBRS og Stensveen

Tirsdag 26. november var det høytidlig utdeling av 230 mill EXTRAmidler i Oslo.
Harry Benjamin Ressurssenter hadde levert en prosjektsøknad sammen med Stensveen Ressurssenter.
De ble invitert til utdelingen og inviterte oss med. Når prosjektene ble kunngjort var vi på listen. Til "Trygg i eget uttrykkl" hadde vi søkt om kr. 471000,- og HURRA vi fikk full uttelling!
Vi gleder oss og ser fram til dette spennende samarbeidet med HBRS.

20131126_123510

Glade EXTRA mottakere, Mikael, Marion, Tone Maria og Harald

Stensveen har fått ny logo

sort logo tekst på hvitt 1  

Boklansering " De usynllige kjønn"

de usynlige kjønn

Nå er "De usynlige kjønn", den nye boka til Marion Arntzen og Kari Kahrs lansert.
Lanseringen fant sted på Radisson Blue Caledonien hotell i Kristiansand den 23. august.

Du kan bestille boken her.

 

Kronikk av Mona Renolen og Marion Arntzen i Dagsavisen 18. juni 2013.

les kronikken her

Forskningsrapporten "Alskens folk"

Transpersoner, personer med diagnosen transseksualisme og andre personer med kjønnsidentitetstematikk står ovenfor en rekke utfordringer i Norge i dag. Disse er i hovedsak er knyttet til mangel på kunnskap og forståelse fra omgivelsene generelt og helsevesenet spesielt, viser ny rapport.
24. januar ble rapporten Alskens folk- Levekår, livssituasjon og livskvalitet for personer med kjønnsidentitetstematikk lansert. Forsker Janneke van der Ros fra Likestillingssenteret står bak rapporten, som er den første i sitt slag i Norge, og som er bestilt og finansiert av LHBT-senteret i Bufdir.
19 personer med kjønnsidentitetstematikk ble intervjuet i undersøkelsen, som fokuserte på komme ut-prosesser, erfaringer med helsevesenet og barn og unge voksnes erfaringer med spørsmål rundt kjønnsidentitet.

Les eller last ned rapporten her 

Lansering av rapporten Alskens Folk om levekår, livssituasjon og livskvalitet for personer med kjønnsidentitetstematikk

24. januar, kl. 13.30 hos Bufdir, Stensberggaten 27, i auditorium i 1. etasje.

Likestillingssenteret med Stensveen Ressurssenter som underleverandør overleverer og presenterer rapporten. 

se programmet her

 

Stensveens venner på Facebook

Følg Stensveens Venner her

"Mann er da kvinne" - boklansering under åpningen av Skeive dager 2011

Stensveen Ressurssenter hadde egen stand fra onsdag til lørdag i Pride Park under årets Skeive Dager i Oslo. Vi hadde veldig godt besøk og takker alle som møtte opp eller viste oss oppmerksomhet.
Onsdag hadde Piratforlaget en markering av Marion og Karis bok, "Mann er da kvinne", her ble det servert musserende og snacks med høy stemning.
Rett etter var det "Bokbad" med Jeanette, Kristin og Marion fra scenen i parken. Foran et stort publikum fortalte de sine personlige historier og snakket om boken og dens betydning både for deltagerne og en forhåpentligvis stort leserskare. 
Vi hadde med oss Ragnhild og Gunvor på standen. De presenterte sitt "Skeiv coaching" prosjekt.
Lørdag deltok Marion, Harald og John Jeanette i paraden under YS parolen "Likeverd i arbeidslivet".

Kjøp Marions bok "Mann er da kvinne - dagbok fra Jentene på Toten".

Boka kan kjøpes på haugenbok.no.
Forlaget skriver om boka:
Etter den Gullrutevinnende TV-serien ved samme navn har "Jentene på Toten" blitt et begrep. Stensveen ressurssenter på Kapp, drevet av Marion Arntzen og hennes mann Harald Sundby, har i 14 år støttet mange transpersoner i å leve som den de selv definerer seg som. Etter tv -serien fikk hele Norge oppleve hva det vil si at alle mennesker har rett til å definere seg selv. Jentene på Toten mottok Homofrydprisen 2010. Marion og Harald ble tildelt YS‘ Likestillingspris 2010. I Mann er da kvinne møter vi transpersoner som er forskjellige steder i sine prosesser. I dagboks form forteller de om kampen for å for å forstå seg selv, sine gleder og sorger. Mann er da kvinne er en unik fortelling om enkeltmennesker som kjemper for å kunne respektere seg selv og for å bli respektert for den de er.

 

Ny kjønnstilhørighetslov i Portugal

Les mer

Claes Schmidt/Sara Lund vant Stora Talarpriset 2010

Image of 110224-vinnarkrans

I hard konkurranse med øvrige nominerte trakk Claes Schmidt det lengste strået og ble den stolte mottager av diplom og trofé - en skulptur av glasskunstneren Bertil Vallien.

Image of 110224-claes-schmidt

Claes Schmidt/Sara Lund ble tildelt Stora Talarpriset 2010 fordi...
Med ett dobbeltsidig speil, vendt mot sitt eget liv og publikum, klarer Claes Schmidt/Sara Lund å slå hull på våre mest inngrodde fordommer. Like selvsagt, både med og uten leppestift, tar han humoren til hjelp for å snakke alvor om det som skremmer, uroer og opprører. Et steg mot forandring kan være å slippe sin egen Sara ut av skapet. Men det kan likegjerne begynne med en forelesning av Claes.

Stora Talarpriset er innstiftet av
Skillspartner for å premiere personer som formidler inspirasjon, kunnskap og innsikt av varig verdi.

 

Marion og Harald har fått YS' Likestillingspris 2010

Tirsdag 19.10 mottok Marion og Harald YS' likestillingspris under åpningen av YS konferansen på Radisson Blue Plaza Hotell i Oslo.

les mer

"Jentene på Toten" fikk Homofrydprisen 2010

Lørdag 26. juni ble Homofrydprisen delt ut på Rådhusplassen i Oslo.
Juryen sier: De fortjener all den ros de kan få for å ha beriket oss alle denne våren og utvidet horisonten til TV-seere over hele landet.
– Mer enn noen andre dette året har disse strålende personene gitt oss nye perspektiver på det å leve som transperson. De har gitt oss nye fortellinger om hvordan vi kan leve våre liv, de har vist oss at mangfold er bra - og at mangfold er normen, skriver juryen.
Årets ærespris gikk til en av ildsjelene i norsk homobevegelse, Kari Folvik, som har en lang aktivistkarriere bak seg. Men først og fremst fikk hun prisen for sin rolle som grunnlegger og primus motor for gruppen Lesber i dagslys. Gruppen feirer i år sitt tiårsjubileum.
– LeDa er et folkehelseprosjekt det står respekt av. LeDa er med på å bryte isolasjon, bygge nettverk og styrke hver enkelt som er med til å leve gode og trygge lesbiske liv, heter det i juryens begrunnelse.
Homofrydprisen og æresprisen er de to mest høythengende hedersprisene i homobevegelsen. Prisene ble delt ut under avslutningen av Skeive dager 2010.

"Jentene på Toten" vant sin kategori i Gullruten 2010

Bilde av 01 gullruten

...og vi var der.

NRK skriver, Oppland Arbeiderblad skriver, Drammens Tidende skriver,

 

Stensveens Venner er registrert i Grasrotandelen

Nå kan du støtte Stensveens Venner ved å registrere din grasrotandel på fotreningen.

Mer om Grasrotandelen

Stensveens Venner er stiftet

Fredag 26.3.2010 ble Stensveens Venner stiftet. 

Mer om Stensveens Venner

 

Fristed for transpersoner

Stensveen Ressurssenter er et fristed for alle transpersoner eller andre som trenger hjelp til å finne ut mer om sin kjønnsidentitet eller sitt kjønnsuttrykk.
Vårt bidrag er medmenneskelighet, forståelse, støtte, motivasjon og et nettverk av fagpersoner.
Vi kan ikke ta de vanskelige valgene for deg, men vi kan være i situasjonen sammen med deg til støtte og styrke.

Permanent hårreduksjon på Stensveen Ressurssenter

Vi kan tilby permanent hårreduksjon.

 


NRK TV 2010, Se "Jentene på Toten" nå. Se 1. episode her. Se 2. episode her. Se 3. episode her. Se 4. episode her. Se 5. episode her. Se 6. episode her. Se 7. episode her. Se 8. episode her.Interessant artikkel i Østlandsposten (nettutgaven) 29.9.2013

les artikkelen her

VG artikkel om arbeidsledighet blandt transpersoner 4.7.2013

les artikkelen her

NRK’s innslag med Bjørn Ellen 7. september 2012

Se innslaget her

Artikkel i Fædrelandsvennen, Marion og John Jeanette i Vennesla 22.4.2012


Møte om skeivt nettverk i YS 5. april 2011

Marion, Harald og John Jeanette var der.

Les PARAT´s reportasje her (PARAT er en arbeidtakerorganisasjon i YS)


Marion og John Jeanette Solstad Remø på Transminnedagen i Bergen

Les mere her; Blikk.no

YS' Likestillingspris 2010 til Marion og Harald

Les mer om dette her; Oppland Arbeiderblad på nett,  YS på nett, Kommuniké på nett

 

"Jentene på Toten" hedret med Homofrydprisen 2010.

Oppland Arbeiderblad skriver

Les denne fra Gaysir

Tvinges til utlandet for kjønnsskifteoperasjon... (august 2010)

Dagsavisen skriver

Aase Aurora/Claus i Morgenbladet

Les om artikkelen her (resten sto i papirutgaven)

Østlandsposten 4. juni 2010, "Jentene på Toten" på catwalken i Stavern

les her og se alle bildene

Oppfølgere på Carl I. Hagens kronikk
side2.no, VG.no (Hagens ekssvigersønn: -jeg er skremt) , VG.no ( Sjokkert over Hagens transeangrep) ,Nettavisen (Carl I. Hagen angriper transseksuell ekssvigersønn) , Nettavisen ( Dattera til Hagen: -det føles godt) , Nettavisen (-Hagen har motsatt effekt),
NRK.no,

Gaysir.no 19. mai 2010, Hvorfor "lyver" transer?

Les artikkelen her


Aftenposten 19. mai 2010
Carl I. Hagen med angrep på transpersoner.

les kronikk, les innlegg

Aftenposten.no, Meninger, 28. april 2010
"Skal de forbli på Toten" av Dag Øistein Endsjø, leder av Menneskerettsalliansen

les innlegget her


NRK kultur; om "Jentene på Toten", 20. aprl 2010

les artikkelen her

Stensveen og "noen av de fra Toten" i Dagbladet, Magasinet, lørdag 6. mars 2010

les artikkelen her

 

Så du "Viggo på lørdag" 16. januar på NRK1?
Se den spennende og gode samtalen mellom Viggo og Aase Aurora.NRK skriver om programmet

Radiointervju med Aase Aurora på NRK Oppland, 18. november, 2009

hør intervjuet her

 

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn